10 x voordelen van een caravan huren

Of je nou op zoek bent naar een rustige camping midden in de natuur of juist naar de gezelligheid van grote camping met veel voorzieningen, met een caravan kun je alle kanten op. Het is wel een hele grote stap om een caravan aan te schaffen, maar wist je ook dat je caravans kan huren? Zo heb je alle vrijheid van een kampeervakantie maar de rest van het jaar geen zorgen over de caravan. Naast een zorgeloze vakantie heeft het huren van een caravan nog veel meer voordelen. Lees snel verder!

1. Een caravan huren is goedkoper

Trotse eigenaar zijn van een caravan is fantastisch, maar hier zit wel een flink prijskaartje aan. Niet alleen de aanschaf van de caravan is een grote post, maar ook de jaarlijkse kosten zoals wegenbelasting, stalling en onderhoud lopen al gauw op. Een caravan huren kan daarom een uitkomst zijn voor gezinnen met een gemiddeld of laag budget. Wist je zelfs dat een caravan huren gemiddeld goedkoper is als een tweedehands caravan aanschaffen? Je bespaart hiermee al snel meerdere honderden euro’s per jaar. Nóg goedkoper zijn onze abonnementen waarmee je meerdere keren per jaar voor een voordelig tarief huurt.

2. Met een caravan huren zit je nooit vast aan kosten

Direct een caravan aanschaffen is een groot bedrag dat zonder lang sparen, een lening of het winnen van de loterij vaak niet mogelijk is. Daarnaast zit je ook met maandelijkse lasten wanneer het financieel wat minder gaat. Wanneer je een caravan huurt heb jij alleen de kosten wanneer het jou uitkomt.

3. Geen aanschaf van kampeermaterialen, die zijn inbegrepen

De kosten voor overige kampeermaterialen lijkt minimaal, maar kan ook al snel flink oplopen. Niet bij ieder bedrijf waar je caravans huurt, heeft dit inbegrepen, maar bij huur-caravan is een volledig inventaris inbegrepen bij de caravan. Denk hierbij aan spullen als een koffiezetapparaat en servies, pannen en bestek maar ook klapstoelen en een tafel.

3. Een caravan huren om te kijken of het bevalt

Wij kunnen het ons niet voorstellen (het is zó leuk), maar kamperen is niet voor iedereen. Een caravan huren is een ideale oplossing om een keer te ervaren hoe een kampeervakantie met de caravan is en of het bevalt binnen het gezin, voordat je direct een nieuwe caravan aanschaft. Check snel deze quiz om erachter te komen of een caravan bij jullie past.

4. Hakuna Matata, zorg maar dat je geniet.

Er komen heel wat praktische zaken kijken bij het onderhouden van een caravan. Het is belangrijk dat zaken als verzekering, wegenbelastingen en keuringen goed geregeld zijn. Dit vereist de nodige kennis en ervaring om goed in orde te zijn. Natuurlijk kun je deze zaken met veel geduld wel zelf uitzoeken, maar wie heeft daar nu zin in? Jullie willen je vooral bezighouden met die heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Wanneer je een caravan huurt bij ons regelen wij al deze zaken zodat jij zorgeloos op reis gaat en lekker kan gaan genieten van de heerlijke kampeervakantie.

5. Voor iedere vakantie de geschikte caravan

Gezinssamenstellingen of reisgezelschappen veranderen geregeld. Het vriendje van dochterlief gaat ineens mee op vakantie of de kids willen juist helemaal niet meer mee. Wanneer je eigenaar bent van een caravan ben je gebonden aan het aantal slaapplekken en de grootte van de caravan en de daarbij behorende campingplaats. Het voordeel wanneer je een caravan gaat huren, is dat je deze kan afstemmen op het reisgezelschap en voor iedere vakantie de perfecte caravan meekrijgt. Meer weten over welke caravan bij jou past? Check snel ons aanbod.

6. Een caravan huren geeft veel vrijheid

Bij een vakantiehuisje, hotel of stacaravan ben je gebonden aan de plek waar deze staat, de voorzieningen die hierbij horen en uiteraard het weer. Geboekt, is geboekt.  Wanneer je met een caravan reist, kun je bij slecht weer of een camping die tegenvalt bijvoorbeeld gewoon je spullen pakken en verder reizen. Zo ben je verzekerd van alle vrijheid op vakantie om te gaan en staan waar je wil.

7. Je hoeft niet zelf schoon te maken

Dit is waarschijnlijk van veel kampeer fans het minst favoriete karwei bij terugkomst van vakantie. De grote schoonmaak. Omdat je jouw caravan natuurlijk goed wil onderhouden, is een grote schoonmaak voordat hij terug gaat naar de stalling belangrijk. Geen leuke taak, als je nog nageniet van de mooie vakantieherinneringen. Wanneer je een caravan huurt bij huur-caravan zorgen wij altijd voor de grote schoonmaak en heb jij alle tijd om na te genieten van die fantastische kampeervakantie.

8. Safety first!

Kennis en verstand van zaken bij een kampeervakantie met de caravan is zeer belangrijk. Een goed onderhouden caravan die regelmatig gekeurd wordt en gecheckt  op zaken over de veiligheid is ontzettend belangrijk. Wij checken voor vertrek altijd of alles in orde is, je voldoet aan de wettelijke eisen en alles begrijpt aan de caravan om ervoor te zorgen dat jij altijd veilig op pad gaat. Zo hoeven jij en het gezin je nooit zorgen te maken over de veiligheid van de caravan en kunnen jullie met een gerust hart gaan genieten van de vakantie. Wil jij jouw kennis over caravans testen? Check dan snel deze quiz!

 

9. Wij zijn er voor je.

 

Er kan altijd iets gebeuren onderweg zoals schade, diefstal of pech. Met een eigen caravan sta je er alleen voor, ook wanneer het de eerste keer is dat je met een caravan reist. Wanneer je een caravan huurt bij huur-caravan kun je altijd op ons terugvallen. Je kunt ons altijd bereiken voor vragen of spoedgevallen en we helpen je graag. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat jouw hele gezin veilig, vol vertrouwen en met veel plezier op vakantie gaat. Jullie gaan zorgeloos genieten van je vakantie, wij verzorgen de rest

 

Geïnspireerd door dit artikel om een caravan te huren en meer weten over de mogelijkheden om caravans bij ons te huren? Check dan snel ons aanbod via of stuur ons een berichtje via het contactformulier, WhatsApp of Facebook