Blog Blue Legal | Advocaten en Juristen

Dit blog is geschreven in samenwerking met verschillende juristen en advocaten bij Blue Legal | Advocaten en Juristen. Het doel was om hun Blue Service (service waarbij juridische vragen gesteld kunnen worden) in de spotlight te zetten.

Out of the Blue: Kent u het zorgeloze gevoel van uw eigen bedrijfsjurist al?

 

We zien het steeds vaker. Met steeds ingewikkelder wordende wetgeving en snelle ontwikkelingen anno 2022 kiezen bedrijven voor het inzetten van hun eigen bedrijfsjurist. Iemand die met hen meekijkt op contracten, zorgt dat het bedrijf compliant wetgeving is en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op juridisch gebied. Het lijkt op het eerste gezicht een goede oplossing om een interne bedrijfsjurist in te huren die altijd tot uw beschikking staat en snel antwoord kan geven op uw juridische vragen, maar er zitten een aantal haken en ogen aan.

Vast aanspreekpunt

U weet als werkgever als geen ander wat de hoge kosten van personeel kunnen zijn.  En wat doet u als uw jurist op vakantie is? Of ziek? Of wanneer er een procedure nodig is? Juist. Dan kunt u opnieuw op zoek naar een expert voor uw juridische informatie. Daarnaast is evenveel kennis hebben van verschillende rechtsgebieden door één persoon haast onmogelijk. Daarom hebben we bij Blue Legal iets bedacht wat u het comfortabele en zorgeloze gevoel geeft van uw eigen bedrijfsjurist, voor een vast bedrag per maand. Namelijk, de Blue Service. Daar had u misschien al wel eens van gehoord, maar recent hebben we de service eens goed onder de loep genomen zodat we nóg meer waarde kunnen bieden. Always on the move, zo waarborgen we kwaliteit.

Altijd uw bedrijfsjurist met specialistische kennis binnen handbereik

Bij de Blue Service heeft u altijd iemand tot uw beschikking voor uw juridische vragen binnen ons team van specialisten op verschillende rechtsgebieden. Met zoveel kennis in huis, is er altijd iemand die uw vraag kan beantwoorden en bent u niet beperkt tot één jurist. Heerlijk, altijd snel een concreet antwoord van iemand die niet alleen verstand van zaken heeft, maar ook uw organisatie goed kent. Iemand die snapt waar uw branche om draait en met u meedenkt rondom het maken van beslissingen. Een vast aanspreekpunt voor zowel Nederlandse als Internationale vragen. Een scherpe sparringpartner die niet terugdeinst om u te behoeden voor juridische risico’s. Als verlengde van uw bedrijfsjurist, of als juridische partner ansich. Naast werken als externe op afstand, werken wij nu ook in-house.

Contracteren en procederen

Niet alleen juridische vragen rondom het nemen van beslissingen kunt u stellen binnen onze service. Ook meekijken met uw contracten en feedback geven over hoe het nóg beter en efficiënter kan valt binnen onze Blue Service. Voor een vast bedrag van €350,- per maand heeft u nooit meer twijfel over uw contracten. Wij kijken graag voor u naar de kleine lettertjes. Hoewel we dat heel graag doen, begrijpen we ook dat u soms snel moet handelen. Daarom heeft u altijd een database van contracten en brieven tot uw beschikking, zorgvuldig opgesteld door onze specialisten. En als een procedure écht niet te vermijden is door een stevig fundament van compliance en maatwerk contracten? Dan hebben wij een aantal advocaten die dat graag voor u oppakken. Dat werkt vaak in uw voordeel, aangezien wij als vaste sparringpartner uw organisatie goed kennen. Bespaart u weer een hoop zorgen en geld. U kunt het Blue Service abonnement zo flexibel inrichten als u wil afhankelijk van uw behoeften. Dat is wel zo fijn, want geen organisatie zit hetzelfde in elkaar. Maar dat maakt het bedrijfsleven juist zo mooi toch?

 

Bent u inmiddels wel nieuwsgierig geworden en heeft u vragen over onze Blue Service? Bel ons op +31 (0) 76 521 35 36 of check hier meer informatie over onze Blue Service.